Easington Colliery Band

Bandroom Refurbishment

Easington Colliery Band is delighted to announce the completion of the refurbishment of the Old Pay Office band headquarters in Easington Colliery. The project has been in the planning stages for the last 4 years and came a massive step closer when the band were awarded grant funding of over £100,000 last October to refurbish the old colliery pay office, the last remaining building of the pit, and convert it into a multi-use community facility. The building now boasts an extended 60 square metre rehearsal room, storage rooms, two multi use meeting rooms, new toilets and a kitchen and café which is hoped to be opened up to the public as COVID restrictions ease later in the year.

 

This project will ensure Easington’s 105-year-old brass band will have a purpose made facility to take us into the next 100 years and provide the village with a much-needed community facility and meeting place.

 

The band would like to thank the following organisations for their support and funding making this amazing project possible.

 

The European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD): Europe investing in rural areas

 

 

DURHAM COUNTY COUNCIL councillors David Boyes and Angela Surtees for their enthusiastic support for this project

 

MICHAEL WATT for his contribution to this project and his continuing financial support without which, the band would not be able to function and maintain its high standards of performance enjoyed by its audiences and supporters.